perjantai 2. marraskuuta 2012

Toisten vedenpaisumus: kaikki liha hukkuu

Herra sanoi: "Minä hävitän maan päältä ihmiset, jotka minä loin, sekä ihmiset että karjan, matelijat ja taivaan linnut; sillä minä kadun ne tehneeni."

Jumala sanoi Nooalle: "Minä olen päättänyt tehdä lopun kaikesta lihasta, sillä maa on heidän tähtensä täynnä väkivaltaa; katso, minä hävitän heidät ynnä maan. Annan vedenpaisumuksen tulla yli maan hävittämään taivaan alta kaiken lihan, kaiken, jossa on elämän henki; kaikki mikä on maan päällä on hukkuva.
Lammas on puhdas eläin.

Kaikista eläimistä, kaikesta lihasta, sinun on vietävä arkkiin kaksi kutakin lajia säilyttääksesi ne hengissä kanssasi; niitä olkoon koiras ja naaras. Lintuja lajiensa mukaan, karjaeläimiä lajiensa mukaan ja kaikkia maan matelijoita lajiensa mukaan tulkoon kaksi kutakin lajia sinun luoksesi, säilyttääksesi ne hengissä. Kaikkia puhtaita eläimiä ota luoksesi seitsemän paria, koiraita ja naaraita, mutta epäpuhtaita eläimiä kutakin yksi pari, koiras ja naaras. Niin myös taivaan lintuja seitsemän paria, koiraita ja naaraita, että siemen säilyisi elossa koko maan päällä. Sillä minä annan sataa maan päälle neljäkymmentä päivää ja yötä ja hävitän maan päältä kaikki olennot, jotka olen tehnyt."
Tamaani on epäpuhdas.

Puhtaita eläimiä ja epäpuhtaita eläimiä, lintuja ja kaikkia, jotka maassa matelee, meni arkkiin kaksittain, koiras ja naaras. Kaikki metsäneläimet lajiensa mukaan ja kaikki karjaeläimet lajiensa mukaan ja kaikki matelijat, jotka maan päällä matelevat, lajiensa mukaan (kuinkas muutenkaan), kaikki lintuset, kaikki, mikä siivekästä on, menivät arkkiin kaksittain, kaikki liha, kaikki, jossa oli elämän henki. Ja ne, jotka menivät sisälle, olivat koiras ja naaras kaikesta lihasta.

Silloin hukkui kaikki liha, joka maan päällä liikkui: linnut, karjaeläimet, metsäeläimet ja kaikki pikkueläimet, joita maassa vilisi. Kaikki, joiden sieraimissa oli elämän hengen henkäys, kaikki, jotka elivät kuivalla maalla, kuolivat. Herra hävitti kaikki olennot, jotka maan päällä olivat, karjaeläimet, matelijat ja taivaan linnut; ne hävisivät maan päältä. Ainoastaan ne, jotka olivat arkissa, jäivät henkiin.

Silloin Jumala muisti kaikkia metsäneläimiä ja kaikkia karjaeläimiä, jotka olivat arkissa. Ja Jumala nosti tuulen puhaltamaan yli maan, niin että vesi laskeutui.
Kaarne.

Neljänkymmenen päivän kuluttua Nooa laski kaarneen lentoon, ja se lenteli edestakaisin, kunnes vesi maan päällä kuivui. Sitten hän laski luotansa kyyhkysen. Mutta kyyhkynen ei löytänyt paikkaa, missä lepuuttaa jalkaansa, vaan palasi arkkiin, sillä koko maa oli vielä veden peitossa; niin hän ojensi kätensä ja otti sen luoksensa arkkiin. Hän odotti toiset seitsemän päivää ja laski taas kyyhkysen arkista. Ja kyyhkynen tuli ehtoopuolella, ja katso, sen suussa oli tuore öljypuun lehti. Mutta hän odotti vielä toiset seitsemän päivää ja laski kyyhkysen lentoon, eikä se enää palannut.

"Ja kaikki eläimet, jotka ovat luonasi, kaikki liha, linnut ja karjaeläimet ja kaikki matelijat, jotka maan päällä matelevat, vie ne ulos kanssasi. Niitä vilisköön maassa, ja ne olkoot hedelmälliset ja lisääntykööt maan päällä."

Kaikki metsäeläimet, kaikki matelijat ja kaikki linnut, kaikki mikä liikkuu maan päällä, lähtivät arkista suvuittain.

Ja Nooa rakensi alttarin Herralle ja otti kaikkia puhtaita karjaeläimiä ja kaikkia puhtaita lintuja ja uhrasi polttouhreja alttarilla.
Cannibal holocaustissakin on polttouhreja.

"Peljätkööt ja vaviskoot teitä kaikki eläimet maan päällä ja kaikki linnut ja kaikki, jotka maassa matelevat, ja kaikki meren kalat; ne olkoot teidän valtaanne annetut. Kaikki, mikä liikkuu ja elää, olkoon teille ravinnoksi. Älkää vain syökö lihaa, jossa sen sielu, sen veri, vielä on. Mutta teidän oman verenne minä kostan; jokaiselle eläimelle minä sen kostan."

"Kaikkien elävien olentojen kanssa, jotka luonanne ovet, lintujen, karjaeläinten ja kaikkien metsäeläinten kanssa, jotka luonanne ovat, kaikkien kanssa, jotka arkista lähtivät, kaikkien maan eläinten kanssa. Minä teen liiton teidän kanssanne; ei koskaan enää pidä kaikkea lihaa hukutettaman vedenpaisumuksella. Ja muistan minä liittoni, joka on minun ja kaikkien elävien olentojen, kaiken lihan välillä, eikä vesi enää paisu tulvaksi hävittämään kaikkea lihaa."

1 kommentti:

  1. Miten selvisivät hylkeet, mursut, norpat, jotka hengittävät sieraimilla ja joita ei otettu arkkiin? Tarvitsevat päivittäin lepopaikan kuivalla maalla.
    Eivät selviä vuotta veden armoilla.

    VastaaPoista