tiistai 20. marraskuuta 2012

When pigs flyIlta-sanomat ja Hufvudstadsbladet uutisoivat maailmalla levinneen sympaattisen jutun kiinalaisesta sikafarmarista, joka on rakentanut possuilleen uimahyppytornin, josta nämä pääsevät sukeltamaan veteen.  Tilalle virtaa myös uteliaita, jotka haluavat nähdä sukeltavia sikoja. Squeeeeek!
Söpöä, ja inhimillistä. Idyllissä on ankkojakin. 

IS ei mainitse jutun lähdettä, mutta Huffington postin hieman laajemassa jutussa käy ilmi, että siat eivät suinkaan uimahyppele vapasta tahdostaan. Sikafarmari nimittäin ajaa ne kepillä torniin, josta ne pusketaan alas. Squeeek - huudotkin taitavat olla puhdasta paniikkia. Kunnon eläintuottajan tavoin Huang kuitenkin vakuuttaa, että "in the end they love it". Mykkäfilmimäinen soundtrack korostaa hilpeää vaikutelmaa. europe.chinadaily.comin sivuilla Huangin kerrotaan uskovan, että "hyppiminen" saa siat syömään enemmän ja täten kasvamaan nopeammin. "Hyppelevien" sikojen liha maistuu paremmalta ja niistä saa kolme kertaa kovemman hinnan kuin tavallisista porsaista. 

Huffingon Postin samalla sivulla esittelemien muiden juttujen otsikot ovat muuten: Things Made of Bacon That Probably Shouldn't Be, Bacon Drink Recipes ja Global Bacon Shortage Expected in 2013

Eipä tähän voi oikein muuta lisätä kuin tämän."They do not so much fly as plummet"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti