lauantai 3. marraskuuta 2012

Kakkukahvilla ilman toisia

Animalluminaatti testasi eilen hävyttömän hyvää leivosta. Ohje on peräisin Raisa Kettusen Puputyttö ja vohvelisankari -kirjasta, mutta muuntelin sitä hieman esim. laiskuudesta johtuen. Lopputulos oli silti törkeä. Siis sanan parhaassa mahdollisessa merkityksessä.

Koska olemme ekspansiivisia, lisään blogiimme nyt Jokaiselle jotakin -nimisten namien ohjeen niin kuin itse sen tein. Ja huom. tähän ei tarvitse uunia. Tämä on siis helppo.

270 g suklaavohveleita (Vanaja) hienona murskeena
3,5 dl kaurahiutaleita
3 dl tomusokeria
0,25 tl suolaa
noin 200 g sinistä keijua (ohjeessa 150 g)
noin 500 g maapähkinävoita (ohjeessa oli 700 g + kuorrutteet, joihin en käyttänyt sitä ollenkaan. Korvasin määrää lisämargariinilla ja vedellä, koska pähkinävoi on ihanaa, mutta ei niin ihanaa.)
0,5-1 dl vettä
noin 270 g tummaa suklaata (ohjeessa 300g + koristelut, joita en tehnyt. Käytin Reilun kaupan tummaa suklaata, joka oli hyvä valinta.)

1. Sekoita kuivat aineet.
2. Sulata margariini kattilassa keskilämmöllä. Lisää pähkinävoi sekoittaen huolella. Sekoita rasvaseos kuiviin aineisiin (sähkövatkain on hyvä olemassa).
3. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Itse käytin uuninpeltiä, reunoille jäi runsaasti tilaa (terkut edelliselle vuokralaiselle, että ois voinut pestä ne pellit). Pane jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
4. Sulata suklaa ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkapissa.
Tässä vaiheessa oma kärsivällisyyteni loppui ja tyydyin raastamaan leivonnaisen päälle Wiener Nougat'a, minkä jälkeen pilkoin kakkua ja suklaa halkeili. Siihen auttaa, jos ei ala veistellä heti kun ottaa jääkaapista. Mutta vaikka kuori halkeilisi, sillä ei ole enää mitään merkitystä @@ (uusi hymiö, joka viittaa pökräävään kummituseläimeen.
Vähän niin kuin Strömsössä.
1 kommentti: