maanantai 29. lokakuuta 2012

Stockan pienet henkilöt

Kirjoitin juuri Stockmannin tiedottajalle palautteen neloskerroksen karppialtaasta. Kyllähän se on aina vituttanut ilmeisellä pienuudellaan, mutta tuossa viime viikolla pysähdyin tutkailemaan altaan asukkeja.Koikarppi, joita Stockan koristehenkilöt ovat, voi hyvin hoidettuna saavuttaa ihmisiän. Stockmannin karpit EIVÄT ole hyvin hoidettuja, minkä voi päätellä yksinkertaisesti niiden altaan tilavuudesta, joka on mitätön. Hyvissä oloissa koikarppi voi myös kasvaa 60-senttiseksi ja useiden kilojen painoiseksi. Erään yksilön iäksi on mitattu jopa 226 vuotta.

Ei saisi humanisoida, mutta ihan kuin ne poseeraisivat.Eläimillä on tapana kuitenkin sopeutua surkeisiinkin olosuhteisiin ja yrittää saada annetuista olosuhteista irti paras mahdollinen. Vangitut eläimet, silloin kun eivät mene psykoosiin, pyrkivät kehittelemään uusia ja vähemmän lajityypillisiä harrasteita, kuten kaikki lemmikkien kanssa elävät tietävät. Stockmannin karpit eivät tee poikkeusta. Nehän ovat kerrassaan hurmaavia persoonia. Kun ihminen menee altaan reunalle, kalat parveilevat heti katsomaan mitä tapahtuu. Jos niille alkaa puhua, ne kiinnostuvat entistä enemmän. Ne tulevat pinnalle tutkimaan tilannetta. Tämä on tietysti tulkintaa, mutta niillä näytti olevan muukin motivaatio tässä kuin hapensaanti. Perustan tulkintani siihen, että koikarpit kiintyvät omistajiinsa ja voivat syödä kädestä.

Erityisen kiinnostunut yksilö.

Kuvista tuli vähän mitä sattui, kun henkilöt eivät tahtoneet pysyä paikallaan.

Edit. Saamani vastaus:


Hyvä Laura Gustafsson Kiitos palautteestanne, joka koski Helsingin keskustan tavaratalon kala-allasta.Kala-allas on asiakkaidemme suosima ja se on ollut Stockmannin Helsingin tavaratalossa 1960-luvulta asti. Kala-allasta huoltavat sekä Stockmann että ulkopuolinen, kalojen hoitoon erikoistunut yritys, Suomen Akvaariopalvelu. Stockmann tarkistaa altaan tilan ja kalojen kunnon päivittäisen ruokinnan yhteydessä sekä tekee tarvittavia puhdistustoimenpiteitä. Suomen Akvaariopalvelu tarkistaa kalat sekä mittaa altaan veden arvoja ja happipitoisuutta säännöllisesti. Altaan vesi vaihtuu jatkuvasti suuttimen kautta ja uusi, altaaseen johdettava vesi sisältää runsaasti happea paineistuksen ansiosta. Kaikki mitatut arvot ovat reilusti ylittäneet vaadittavat vähimmäisarvot.Stockmannin karppiparven koko on mitoitettu yhdessä Suomen Akvaariopalvelun asiantuntijoiden kanssa kala-altaan koon mukaan, jotta kaloilla on mm. riittävästi tilaa liikkua ja kasvaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti