keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Toisten maailman luominen

"Viliskööt vedet eläviä olentoja, ja lentäkööt linnut maan päällä, taivaanvahvuuden alla." Jumala loi suuret merieläimet ja kaikkinaiset liikkuvat, vesissä vilisevät elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikkinaiset siivekkäät linnut, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
Ja Jumala siunasi ne sanoen: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää meren vedet, ja linnut lisääntykööt maan päällä."
Kunkin lajinsa mukaan.

Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu.

"Tuottakoon maa elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, karjaeläimet ja matelijat ja metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan." Ja tapahtui niin.
Jumala teki metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja karjaeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikki maan matelijat, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

Kunkin lajinsa mukaan.

"Tehkäämme ihminen ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat. Täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi; ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet."
Kunkin lajinsa mukaan.

"Ja kaikille metsäeläimille ja kaikille taivaan linnuille ja kaikille, jotka maassa matelevat ja joissa on elävä henki, minä annan kaikkinaiset viheriät ruohot ravinnoksi." Ja tapahtui niin.


1 kommentti:

  1. Paratiisissa Jumala tuo ihmisen (Aadamin) nähtäväksi kaikki muut eläimet, paitsi ei mereneläimiä. Tarkoituksena on ilmeisesti löytää Aadamille apu ja seura (ja katso, silloin luotiin roskalehdistö) mutta Aadam vain antaakin eläimille nimet. JOS Jumala olisi tuonut näytille myös kalat ja esim. delfiinit, olisiko heistä löytynyt sopiva kumppani ja olisiko nainen jäänyt luomatta?

    VastaaPoista