lauantai 12. tammikuuta 2013

Tupakoiva kaniini


Aamulehti uutisoi tänään seuraavasti:

Tuomas Rimpiläinen

Kaksi nuorehkoa naista ajautui pääkaupunkiseudulla riitoihin internetkirjoittelun takia. Tilanne alkoi, kun nainen näki pihalla tuttunsa, joka oli kaniharrastuksen takia pukeutunut kaniiniksi.
Naisen mielestä kaniini tupakoi. Hän kirjoitti tapauksesta internetiin.
Kanipukuinen nainen suivaantui kirjoituksesta, sillä hänen mukaansa hän ei tupakoinut. Nainen teki viime vuoden lopulla poliisille tutkintapyynnön siitä, onko nettikirjoittaja syyllistynyt kunnianloukkaukseen. Osallisten kotipaikan perusteella tutkinta lankesi Varsinais-Suomen poliisille.
Tutkinnanjohtaja Harri Savolainen Varsinais-Suomen poliisista kertoo, että tutkintapyyntö kirjattiin marraskuussa. Nyt tutkinta on lopetettu.
– Tämäntapaisten tietojen kertominen netissä ei täytä tahallisen rikoksen tunnusmerkistöä, Savolainen sanoo.
Savolaisen mukaan ihmisten sietokyky on nykyään lähes olematon.
– Sitä täytyy kyllä ihmetellä, Savolainen sanoo.
Poliisin täytyy lain mukaan kirjata tutkintapyyntö ja aloittaa esitutkinta, jos on syytä epäillä, että rikos on tapahtunut.


Suomen eläinsuojeluyhdistys kertoo, että "jokainen kani puolustaa omaa aluettaan tunkeilijalta, ja kanta-asukas on yleensä niskan päällä. Parhaat edellytykset tutustumiselle ja ystävyydelle luo molemmille uusi, neutraali alue, jolla kanit pääsevät tutustumaan toisiinsa yksilöinä ilman reviiripaineita."
"Keskinäisestä arvojärjestyksestä on silti sovittava. Toisen selkään nouseminen on merkki joko seksuaalisesta kiinnostuksesta tai pyrkimyksestä osoittaa johtoasema alla olevalle. Jos alimmaiseksi jäänyt ei ole hierarkiasta samaa mieltä, voi syntyä tappelu. Kanien tappelut voivat olla todella vakavia. Tappelevat kanit on välittömästi erotettava toisistaan."
"Ystävyys ei välttämättä synny ensitapaamisella eikä toisellakaan. Se voi vaatia viikkoja jatkuvaa päivittäistä tutustuttamista ei-kenenkään maalla. Myös rakkaus ensisilmäyksellä on mahdollista, vaikkakin valitettavan harvinaista.

Mitä enemmän tilaa, sitä paremmat mahdollisuudet kaneilla on tulla ystäviksi, kun läheltä piti -tilanteet voidaan välttää väistämällä. Ei ole vaarallisempaa paikkaa tutustuttaa kahta kania kuin häkki, josta ei vihollisuuksien puhjetessa pääse pois."4 kommenttia:

 1. Oletko olevinasi jotenkin hauska? Jos tietäisit asian oikean laidan, saattaisi suusi loksahtaa auki. Olet ilkeä ihminen, kun leikit tällä asialla.

  VastaaPoista
 2. Totta! Kanipukuinen oli siinä asemassa, jossa olisi paheksuttavaa tupakoida, joten aiheeton nettikirjoittelu OLI väärin.

  VastaaPoista
 3. Ajattele jos olis oma kani niin pitäisi meidän pitäisi mennä moneksi päiväksi puolueettomaan työhuoneeseen ja mun pitäisi maata sen päällä ja varmaan joutuisin sitä puraisemaan ja kynsäisemäänkin. Silti olisi sitten kanin elämän ajan täällä kotona joku pitkäkorva joka kyyläisi sohvan käsinojalla sillä lailla, että "perkele vielä joku päivä nyrhäsen sun kaulavaltimon kun nukut ja nain sun vaimoas". Eipä olisi kyllä stressitöntä ja rentoa sellainen reviirieläminen.

  Lisäksi: Vitun tutkintapyyntö.

  VastaaPoista
 4. Toisten historia ottaa mielellään vastaan lisätietoa tupakoivan kaniinin liikkeistä sekä muista luontohavainnoista.

  VastaaPoista