torstai 29. elokuuta 2013

What's happening? It's happening!

Emme hiljaisuudesta huolimatta ole lopettaneet toimintaamme, päinvastoin. Olemme suunnitelleet Nautamuseota päivittäin jo viikkojen ajan (Animalluminaatti undercover). Kokonaisuus alkaa kehkeytyä yksityiskohtien myötä. Päädyimme sitten kuitenkin perinteisemmän museoestetiikan kannalle. Museo oli teoksen alkuperäinen lähtökohta, mutta jotenkin siitä tuli hortoiltua kaikenlaisiin installaatioideoihin ja hyvin abstrakteihinkin juttuihin. Itselleni tuntui ongelmalliselta käyttää kieltä ja tekstiä toteutuksessa (koska se ei ole nautain äidinkieli), mutta olen päässyt asian yli. Ei ole järkeä tehdä mitään käsittämätöntä ja liian tulkinnanvaraista vaan konkreettista kuten elämä ja nauta itse.
Kirjoja tarvittiin.

Olemme tietysti ehtineet toteuttaa Toisten historian piiloagendaa sekoiluakin. Taiteiden yönä, jolloin tuli kuluneeksi vuosi Käthy-operaatiosta, puhuimme proggiksesta Kiasman sisäpuolella. Keskustelussa syntyi idea sivuprojekti Loisten historiasta, sillä ovathan loiset ihmiseläimen pitkäaikaisimmat ja epäarvostetuimmat kumppanit.
Terike löysi pätevät naamiot.

Normaalisti työpäivämme on tapahtunut Mbarissa, mutta välillä saattoi olla esimerkiksi paha mieli tai muu-vitutus, jolloin oli viisasta lähteä katsomaan kohteita. Kävimme Haltialassa, jossa oli myös hyvin epätarkoituksenmukaisesti pukeutunut ihmisperhe. Suvun vesa Ceciilia leikki valkoisissaan kuralätäkössä ja aiheutti kalabaliikin.
Täällä Terike sai sähköiskun.
Kanoja katselevat lapset: "Näitä me syödään, namnam!"
Söpöyden ytimessä.
Viikkiinkin ennätimme, tällä kertaa Kari Eloa haastattelemaan. Navetassa vierailu kuuluu rutiiniin. Oletteko muuten ikinä tajunneet, kuinka suuria lehmät nykyisin ovat. Jos ette, niin hankkiutukaa sellaisten lähelle ja katsokaa kuinka liki uskaltaudutte.
Jono lypsyrobotille.

Kävimme Kaapelitehtaalla tsekkaamassa Valssaamon. Näyttelymme sopinee sinne oikein mallikkaasti. Sääli vain, että näillä näkymin se ehtii olla auki vain viikon verran.
Kaapelitehtaalla oli muutakin aiheeseen liittyvää taidetta.
Blogin pito varmaan pysyy vaisuna kun täytyy keskittyä museomateriaalin keräämiseen ja muokkaamiseen. Mutta tästä on syntymässä ihan oikea teos. Se on mahtavaa. Ai niin ja saimme tuottajankin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti